1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
4 port ris
140 g torrsaltat bacon
Gryta
4 kycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 tsk dragon
salt och peppar
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
Till servering
150 g haricots verts
Gör så här:
Skala och skiva löken i tunna ringar. Blanda vinäger och socker i en skål och vänd ner löken.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla och stek bacon i en stekpanna, lägg upp på en tallrik.
Gryta: Skär kycklingen i skivor och bryn dem i olivolja i en stekpanna. Krydda med dragon, salt och peppar. Rör i vinet och koka upp. Sänk värmen och rör i crème fraiche och koka sex till åtta minuter. Rör ner senap och smaka av med salt och peppar.
Till servering: Ansa och koka haricots verts i saltat vatten.
Servera kycklingcasserolen med bacon, lök, haricots verts och ris.