Kycklinggryta med senap och gröna bönor

Kultur och Nöje2015-11-07 08:00

1 rödlök

1 msk rödvinsvinäger

1/2 msk strösocker

4 port ris

140 g torrsaltat bacon

Gryta

4 kycklingfiléer

1 tsk olivolja

1 tsk dragon

salt och peppar

1 dl vitt matlagningsvin

2 dl crème fraiche

2 msk dijonsenap

Till servering

150 g haricots verts

Gör så här:

Skala och skiva löken i tunna ringar. Blanda vinäger och socker i en skål och vänd ner löken.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Strimla och stek bacon i en stekpanna, lägg upp på en tallrik.

Gryta: Skär kycklingen i skivor och bryn dem i olivolja i en stekpanna. Krydda med dragon, salt och peppar. Rör i vinet och koka upp. Sänk värmen och rör i crème fraiche och koka sex till åtta minuter. Rör ner senap och smaka av med salt och peppar.

Till servering: Ansa och koka haricots verts i saltat vatten.

Servera kycklingcasserolen med bacon, lök, haricots verts och ris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!