900 g fast potatis
2 msk olivolja
salt och peppar
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 aubergine
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
380 g kikärter
400 g hela tomater på burk
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och skär potatisen i halvor. Lägg dem på en plåt och vänd potatisen i hälften av oljan.
Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen cirka 25 minuter.
Skär kycklingen i tärningar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skär auberginen i små tärningar.
Stek lök, vitlök, kycklingtärningarna och aubergine i resten av oljan i en stor stekpanna.
Krydda med salt, peppar, rosmarin och timjan.
Låt kikärtorna rinna av. Tillsätt dem, tomater och vatten.
Smula ner grönsaksbuljongen.
Låt puttra minst 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggrytan till potatishalvorna.