4 kycklingfilé
smör, att steka i
1 tomat
1 kruka(or) basilika
3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
haricots verts
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt.
Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna.
Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken.
Blanda med crème fraiche och salta och peppra.
Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.