Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Kultur och Nöje2015-06-02 08:00

4 kycklingfilé

smör, att steka i

1 tomat

1 kruka(or) basilika

3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)

2 dl vispgrädde

2 vitlöksklyftor

2 dl crème fraiche

salt och peppar

2 dl riven ost

haricots verts

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

Skiva tomaten tunt.

Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna.

Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken.

Blanda med crème fraiche och salta och peppra.

Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!