Kyckling med rostade kronärtskockor

Kultur och Nöje2015-09-12 08:00

Grönsaker

300 g jordärtskockor

400 g rotselleri

1 bakpotatis

1 msk olja

salt och peppar

Brynt smörsås

25 g smör

1/2 kruka körvel

2 dl crème fraiche

Kyckling

4 minutfiléer av kyckling

1 msk olja

Till servering

1 hjärtsallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.

Grönsaker: Tvätta och dela jordärtskockorna. Skär bort skalet på sellerin och skär den i mindre bitar. Skär potatisen i klyftor. Blanda

Blanda grönsakerna med olja och krydda med salt och peppar.

Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills de är mjuka.

Brynt smörsås: Smält smöret i en liten kastrull och koka försiktigt tills det skummar och blir gyllenbrunt. Hacka körveln. Ta av från plattan och rör ner crème fraichen och körveln. Smaka av med salt och peppar.

Kyckling: Stek kycklingen i oljan i en het stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.

Till servering: Skär salladen i bitar.

Servera de rostade grönsakerna med kyckling, sallad och sås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!