Grönsaker
300 g jordärtskockor
400 g rotselleri
1 bakpotatis
1 msk olja
salt och peppar
Brynt smörsås
25 g smör
1/2 kruka körvel
2 dl crème fraiche
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
Till servering
1 hjärtsallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.
Grönsaker: Tvätta och dela jordärtskockorna. Skär bort skalet på sellerin och skär den i mindre bitar. Skär potatisen i klyftor. Blanda
Blanda grönsakerna med olja och krydda med salt och peppar.
Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills de är mjuka.
Brynt smörsås: Smält smöret i en liten kastrull och koka försiktigt tills det skummar och blir gyllenbrunt. Hacka körveln. Ta av från plattan och rör ner crème fraichen och körveln. Smaka av med salt och peppar.
Kyckling: Stek kycklingen i oljan i en het stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
Till servering: Skär salladen i bitar.
Servera de rostade grönsakerna med kyckling, sallad och sås.