Kyckling korma

Kultur och Nöje2015-10-29 08:00

1 kg kycklinglårfilé

150 g matlagningsyoghurt

1 msk färsk ingefära, riven

3 klyftor vitlök, riven

2 gul lök, hackad

1 msk koriander

2 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar

1 tsk chili flakes

1 tsk gurkmeja

1 tsk Garam masala

200 ml kokosmjölk

3 msk mandel

1 msk citronjuice

1 kruka färsk koriander, hackad

flagad rostad mandel till servering

Gör så här:

Dela alla kycklinglårfiléer på mitten.

Riv ingefära och vitlök och blanda med yoghurt.

Blanda kycklingen och yoghurtbladningen, låt stå i kylen i ca 45 minuter.

Värm en större kastrull på medelvärme, tillsätt koriander, salt, svartpeppar, chili, gurkmeja och garam masala och torrosta i två minuter.

Hacka lök och mixa den till en slät smet. Tillsätt lite vatten om det blir torrt.

Häll i löksmeten i kastrullen och tillsättkycklingen. Låt koka i 10 minuter.

Mixa mandel, kokosmjölk och eventuellt lite vatten till en slät smet. Häll smeten över kycklingen så att den precis täcks. Låt grytan koka uppoch sänk därefter värmen och låt sjuda på låg effekt i 45 minuter.

Tillsätt citronjuice och smaka av med salt.

Hacka den färska koriandern och strössla den över grytan innan servering. Toppa med lite flagad, rostad mandel. Servera med ris och naanbröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!