1 hel kyckling à 1,2 kg
250 g morötter, gärna i olika färger
500 g delikatesspotatis
1 purjolök à 250 g
1,5 msk hel kummin
1,5 msk fänkålsfrön
1,5 msk hel anis
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk flytande honung
smör- och rapsolja, spray
Chiliyoghurt:
2 dl matyoghurt
1 tsk smoked paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1⁄2 tsk salt
1 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen, ställ kallt.
Skala och dela morötterna i avlånga klyftor.
Lägg morotsklyftorna, hel tvättad potatis och hel purjolök på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda kummin, fänkålsfrön, anis, salt och peppar.
Gnid in kycklingen med honungen och strö på hälften av kryddblandningen. Strö resten av kryddblandningen över potatis, morot och purjolök. Lägg kycklingen på samma plåt som potatis, morötter och purjolök.
Spraya rikligt med smör- och rapsolja över kycklingen och tillbehören. Tillaga långt ner i ugnen ca 1 tim tills kycklingen har en innertemperatur på ca 70 grader.