Krispig spenatpaj med räkor

Kultur och Nöje2015-05-09 08:00

Paj

5 ägg

2 dl mjölk

150 g fetaost

1 citron

1 tsk oregano

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

200 g färsk spenat

270 g filodeg

Räksallad

1 förp räkor i lake (à 580 g)

150 g sockerärter

125 g rädisor

1 rödlök

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Paj: Knäck äggen i en skål och vispa i mjölken. Smula i fetaosten.

Skölj citronen och riv skalet fint. Rör ner det och kryddorna.

Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olivoljan i en stekpanna och rör ner först hälften av spenaten. När spenaten har sjunkit rör ner resten av den. Krydda med salt och peppar.

Lägg filodegsarken lite omlott i en pajform och lägg i spenatfräset. Häll över äggstanningen och vik över kanterna av filodegen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

Räksallad: Låt räkorna rinna av. Ansa grönsakerna och skala löken. Strimla sockerärterna, skiva rädisorna och löken tunt. Blanda grönsakerna och löken med räkorna. Pressa över lite citronsaft.

Servera pajen med räksalladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!