Paj
5 ägg
2 dl mjölk
150 g fetaost
1 citron
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
200 g färsk spenat
270 g filodeg
Räksallad
1 förp räkor i lake (à 580 g)
150 g sockerärter
125 g rädisor
1 rödlök
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Paj: Knäck äggen i en skål och vispa i mjölken. Smula i fetaosten.
Skölj citronen och riv skalet fint. Rör ner det och kryddorna.
Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olivoljan i en stekpanna och rör ner först hälften av spenaten. När spenaten har sjunkit rör ner resten av den. Krydda med salt och peppar.
Lägg filodegsarken lite omlott i en pajform och lägg i spenatfräset. Häll över äggstanningen och vik över kanterna av filodegen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Räksallad: Låt räkorna rinna av. Ansa grönsakerna och skala löken. Strimla sockerärterna, skiva rädisorna och löken tunt. Blanda grönsakerna och löken med räkorna. Pressa över lite citronsaft.
Servera pajen med räksalladen.