4 portioner
1 pkt bacon eller rökt sidfläsk
1 broccoli
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 ask körsbärstomater
3 dl mellangrädde
1 msk vetemjöl
färsk basilika
(salt), svartpeppar
riven parmesanost
Skiva bacon i små bitar och stek knaprigt. Hacka lök och vitlök och låt steka med baconet. Hacka broccolin ganska fint, då går det fortare att få den mjuk. Blanda ned broccoli. Klyv körsbärstomaterna på mitten eller i fjärdedelar om de är lite större. Blanda ned i pannan och stek tills tomaterna börjar mjukna. Strö över vetemjöl och slå på grädden. Späd med vatten om konsistensen blir för tjock. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera i djupa tallrikar. Lägg upp pasta och sås, toppa med riven parmesanost. Rivna morötter eller ruccola blir ett gott tillbehör. Ställ fram pepparkvarnen på bordet för dem som vill ha lite extra drag!
Smaklig måltid och trevlig helg!