Köttfärsomelett i ugn

Kultur och Nöje2015-04-15 07:00

Fyllning

400 gram köttfärs

salt och peppar

2 st vitlöksklyftor

1 st gul lök

3 msk vatten

1,5 msk tomatpuré

timjan

Botten

4 st ägg

1 dl grädde

2 msk smör

1 tsk oregano

Täcke

2 dl riven ost

1 dl grädde

0,5 dl crème fraiche

10 st cocktailtomater

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna.

3. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

4. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.

5. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.

6. Fördela köttfärsen i formen.

7. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen.

8. Fördela skivade coctailtomater över omeletten.

9. Grädda cirka 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!