Fyllning
400 gram köttfärs
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan
Botten
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna.
3. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
4. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
5. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
6. Fördela köttfärsen i formen.
7. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen.
8. Fördela skivade coctailtomater över omeletten.
9. Grädda cirka 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.