Köttfärslimpa

Kultur och Nöje2015-10-15 08:00

500 g köttfärs nöt- eller blandfärs

4 msk ströbröd

1 1⁄2 dl mjölk

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör- och rapsolja

1 ägg

3 msk tomatpuré

2 tsk timjan

1 tsk salt

1 krm peppar

4 cocktailtomater

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Låt ströbröd och mjölk svälla fem minuter i en bunke.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.

Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs.

Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form och tryck ner tomaterna jämnt fördelade i köttfärslimpan.

Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter.

Serveringsförslag:

Servera med cornichons, kokt potatis och sallad, eller gärna med sås och lingonsylt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!