500 g köttfärs nöt- eller blandfärs
4 msk ströbröd
1 1⁄2 dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör- och rapsolja
1 ägg
3 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
4 cocktailtomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt ströbröd och mjölk svälla fem minuter i en bunke.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs.
Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form och tryck ner tomaterna jämnt fördelade i köttfärslimpan.
Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter.
Serveringsförslag:
Servera med cornichons, kokt potatis och sallad, eller gärna med sås och lingonsylt.