Köttfärsgulasch

Kultur och Nöje2015-04-29 08:00

Gulasch:

1 gul lök

4 potatisar

1 paprika

2 msk olja

500 g köttfärs

6 dl vatten

1 köttbuljongtärning

500 g krossade tomater

2 tsk kummin

salt och peppar

Varm ostbaguette:

baguette

färskost av valfri smak

Gör så här:

Skala lök och potatis.

Skölj paprikan.

Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.

Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.

Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka cirka 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna soppan med en varm ostbaguette.

Varm ostbaguette:

Sätt ugnen på 250 grader.

Skär baguetten på längden. Bred på färskost med valfri smak.

Lägg på överdelen.

Sätt in mitt i ugnen cirka 5 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!