Kött à la diavolo

Kultur och Nöje2015-12-12 08:00

2 vitlöksklyftor1 tsk hel fänkål

1/2 tsk sambal oelek

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 dl vatten

1 msk rapsolja

2 msk röd pesto

2 msk balsamvinäger

1 dl rött vin

1 msk koncentrerad oxfond

600 g flankstek

Garnering

ruccola

Gör så här:

Skala och krossa vitlöken.

Stöt fänkålen i en mortel.

Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar.

Gnid in blandningen i köttet.

Bryn köttet i olja i en stekpanna cirka två minuter på varje sida.

Tillsätt pesto, vinäger och vin och bryn ytterligare cirka fyra minuter.

Lyft upp köttet och låt det vila. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra tills skyn har sirapskonsistens, cirka 15 minuter.

Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll över skyn och garnera med ruccola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!