2 vitlöksklyftor1 tsk hel fänkål
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 dl vatten
1 msk rapsolja
2 msk röd pesto
2 msk balsamvinäger
1 dl rött vin
1 msk koncentrerad oxfond
600 g flankstek
Garnering
ruccola
Gör så här:
Skala och krossa vitlöken.
Stöt fänkålen i en mortel.
Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar.
Gnid in blandningen i köttet.
Bryn köttet i olja i en stekpanna cirka två minuter på varje sida.
Tillsätt pesto, vinäger och vin och bryn ytterligare cirka fyra minuter.
Lyft upp köttet och låt det vila. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra tills skyn har sirapskonsistens, cirka 15 minuter.
Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll över skyn och garnera med ruccola.