8 medelstora potatisar
1 purjolök
2 stora morötter
1 msk smör eller margarin
2 4/5 dl vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning)
ca 400 g korv
salt
pepparmix
Till servering:
färska basilikablad
ev matyoghurt
ev senap
knäckebröd
Så här gör du:
Skala och skär potatisarna i bitar.
Ansa, skölj och strimla purjon.
Skala moroten och skär den i tunna slantar.
Smält matfettet i en låg vid kastrull, helst traktörpanna.
Lägg i morotsslantar och purjo. Låt fräsa ca 5 minuter.
Lägg ner potatisen och häll på vatten, grönsaksfond eller smulad buljongtärning.
Salta försiktigt, för fond eller tärning ger sälta. Peppra och blanda om.
Sjud under lock på svag värme 10-15 minuter, tills potatisen är mjuk.
Skär korven i bitar och lägg ner dem. Låt grytan bli varm.
Till servering:
Strö över basilikablad och servera gärna med lite matyoghurt, senap och knäckebröd.