Korvmiddag allt-i-ett

Kultur och Nöje2015-04-20 07:00

8 medelstora potatisar

1 purjolök

2 stora morötter

1 msk smör eller margarin

2 4/5 dl vatten

2 msk koncentrerad grönsaksfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning)

ca 400 g korv

salt

pepparmix

Till servering:

färska basilikablad

ev matyoghurt

ev senap

knäckebröd

Så här gör du:

Skala och skär potatisarna i bitar.

Ansa, skölj och strimla purjon.

Skala moroten och skär den i tunna slantar.

Smält matfettet i en låg vid kastrull, helst traktörpanna.

Lägg i morotsslantar och purjo. Låt fräsa ca 5 minuter.

Lägg ner potatisen och häll på vatten, grönsaksfond eller smulad buljongtärning.

Salta försiktigt, för fond eller tärning ger sälta. Peppra och blanda om.

Sjud under lock på svag värme 10-15 minuter, tills potatisen är mjuk.

Skär korven i bitar och lägg ner dem. Låt grytan bli varm.

Till servering:

Strö över basilikablad och servera gärna med lite matyoghurt, senap och knäckebröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!