Knäcketoppad tofusoppa

Kultur och Nöje2015-07-30 08:00

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

1 morot, riven

1 äpple, rivet

1 tsk oregano

1 msk kokosolja

1 msk tomatpuré

1 tärning grönsaksbuljong

400 g krossade tomater

2 dl vatten

400 ml kokosmjölk

250 g tofu

salt

svartpeppar

ärtskott

knäckebröd

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök.

Hetta upp en kastrull med kokosolja. Fräs lök, vitlök, äpple, morot och oregano några minuter på medelvärme.

Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, krossade tomater och vatten.

Låt puttra några minuter, tillsätt sedan kokosmjölk och tofu.

Låt soppan bli genomvarm, smaka av med salt och peppar.

Toppa soppan med ärtskott vid servering och smula över knäcke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!