Kim Liljas egna ord efter showen

Kim Lilja bjöd på eld, show och rock n´roll. Nu siktar han in sig på en duett med en annan stjärna.

Kim Lilja pratade med Magnus Tosser direkt efter fredagsfinalen i "Idol".

Kim Lilja pratade med Magnus Tosser direkt efter fredagsfinalen i "Idol".

Foto: Kristina Tosser

Kultur och Nöje2019-11-01 23:23

Kim Liljas äventyr i "Idol" fortsätter efter att ha framfört "Detroit rock city" på fredagsfinalen. Luleåbon röstades vidare och är nu bland de sex främsta i tävlingen.

– Jag är jätteglad över att jag gick vidare, det ska bli sjukt kul att få stå här igen. Helt sjukt. Det känns helt sjukt, säger han direkt efter direktsändningen.

Under uppträdanden fick Kim Lilja igång publiken i studion och med eld på scenen fick han känna sig som en riktig rockstjärna. "Mer än någonsin", konstaterade han direkt efter uppträdandet.

– Låten är jävligt bra och jag lyckades förmedla energi. Sedan satt toppnoterna och jag tror att det är det som rock handlar om. Det får vara lite skitigt men toppnoterna får inte fallera.

Eld på scenen – det vill du väl fortsätta med?

– Ja, så klart. Jag tar med mig Jokkmokkskorv nästa gång och grillar på scenen (skratt).

Nu är du topp sex. Går det att förstå?

– Det är klart jag tänker "shit, nu är det nära". Men ändå så långt bort – det kan hända mycket på fyra fredagar. "Det kan hända mycket i hockey" (skratt).

Kim Lilja berättar att han är oändligt tacksam över stödet han får från publiken som röstar honom vidare vecka efter vecka.

– Det känns så sjukt allting fortfarande. Så stort. Det känns här, i hjärtat, att det är så många som röstar på mig. Det värmer mest av allt.

Nästa vecka ska idolerna göra duetter med välkända svenska musiker, då bland annat Molly Sandén, Maja Ivarsson och Albin Lee Meldau dyker upp. 

Vem önskar du?

– Av namnen de läste upp är det ju Maja från The Sounds, det hade varit jävligt coolt. Riktigt tufft.

Kim Lilja är klar för topp sex i "Idol".
Kim Lilja är klar för topp sex i "Idol".
Karta: Spånga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!