Kålpudding

Kultur och Nöje2015-09-15 08:00

1 dl skorpmjöl

1 dl mjölk

1 ägg

2 gula lökar

600 g fläskfärs

2­–3 tsk salt

peppar

Snabbkål

500 g vitkål

1 msk smör

2 msk sirap

1/2 tsk salt

Gör så här:

Strimla eller skär ner kålen i 2–3 cm stora bitar.

Bryn kålen i smöret och tillsätt sirap och salt på slutet.

Blanda skorpmjöl, mjölk och ägg i en skål och låt stå och dra i cirka fem minuter.

Tillsätt finhackad lök, färs, salt och peppar. Blanda så att smeten blir jämn och fin, men överarbeta den inte. Platta ut färsen i en ugnssäker form.

Slå den stekta kålen över färsen innan du bakar kålpuddingen i ugnen.

Tillaga i 160 grader i 30­–35 minuter.

Kålpuddingen är färdig när köttsaften är genomskinlig.

Servera med lingon och eventuellt kokt potatis

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!