1 dl skorpmjöl
1 dl mjölk
1 ägg
2 gula lökar
600 g fläskfärs
2–3 tsk salt
peppar
Snabbkål
500 g vitkål
1 msk smör
2 msk sirap
1/2 tsk salt
Gör så här:
Strimla eller skär ner kålen i 2–3 cm stora bitar.
Bryn kålen i smöret och tillsätt sirap och salt på slutet.
Blanda skorpmjöl, mjölk och ägg i en skål och låt stå och dra i cirka fem minuter.
Tillsätt finhackad lök, färs, salt och peppar. Blanda så att smeten blir jämn och fin, men överarbeta den inte. Platta ut färsen i en ugnssäker form.
Slå den stekta kålen över färsen innan du bakar kålpuddingen i ugnen.
Tillaga i 160 grader i 30–35 minuter.
Kålpuddingen är färdig när köttsaften är genomskinlig.
Servera med lingon och eventuellt kokt potatis