Kålpudding på rödkål

Kultur och Nöje2015-11-03 08:00

900 g fast potatis

500 g blandfärs

1 dl vatten

1 tsk salt

1 krm peppar

325 g rödkål

2 msk smör

2 msk sirap

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1/2 kruka persilja

1/2 ask salladsärter

2 tsk majsstärkelse

rårörda lingon

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka potatisen.

Blanda färsen med vatten, salt och peppar. Bred ut den i en ugnssäker form och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatur är 70 grader.

Skär bort den hårda rotstocken på kålen och skär i bitar. Bryn kålen lätt i smöret i en stor stekpanna eller gryta. Rör om så att den inte bränns. Ringla över sirapen. Salta och peppra. Häll över grädden och mjölken, låt sjuda några minuter.

Hacka persiljan.

Koka salladsärterna i saltat vatten cirka tre minuter.

Häll försiktigt över skyn, som bildats i formen, i kålen. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan.

Till servering: Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis, salladsärter och lingon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!