900 g fast potatis
500 g blandfärs
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
325 g rödkål
2 msk smör
2 msk sirap
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 kruka persilja
1/2 ask salladsärter
2 tsk majsstärkelse
rårörda lingon
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka potatisen.
Blanda färsen med vatten, salt och peppar. Bred ut den i en ugnssäker form och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatur är 70 grader.
Skär bort den hårda rotstocken på kålen och skär i bitar. Bryn kålen lätt i smöret i en stor stekpanna eller gryta. Rör om så att den inte bränns. Ringla över sirapen. Salta och peppra. Häll över grädden och mjölken, låt sjuda några minuter.
Hacka persiljan.
Koka salladsärterna i saltat vatten cirka tre minuter.
Häll försiktigt över skyn, som bildats i formen, i kålen. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan.
Till servering: Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis, salladsärter och lingon.