Kalkonfilé med avokadoröra

Kultur och Nöje2015-06-27 08:00

4 port ris

2 avokado

1 dl parmesanflarn

1/2 kruka oregano

1 vitlöksklyfta

1 pressad lime

Bönsallad:

1 förp vita bönor (à 380 g)

1 förp majskorn (à 150 g)

3 stjälkar stjälkselleri

1 röd paprika

Kalkonfilé:

ca 450 g kalkonfilé

1/2 tsk paprikapulver

1/2 tsk salt

2 krm peppar

2 tsk olja

Så här gör du:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mosa ihop det med osten.

Hacka oregano, blanda ner den i röran och pressa i vitlök. Smaka av med salt, peppar och limesaft.

Bönsallad: Skölj bönorna, låt dem och majsen rinna av. Ansa och skiva selleri och paprika tunt. Blanda allt och krydda med salt och peppar.

Kalkonfilé: Skär kalkonen i skivor och krydda med kryddorna. Stek dem några minuter på varje sida i oljan i en stekpanna.

Servera kalkonen med ris, avokadoröra och bönsalladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!