4 port ris
2 avokado
1 dl parmesanflarn
1/2 kruka oregano
1 vitlöksklyfta
1 pressad lime
Bönsallad:
1 förp vita bönor (à 380 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
3 stjälkar stjälkselleri
1 röd paprika
Kalkonfilé:
ca 450 g kalkonfilé
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk olja
Så här gör du:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mosa ihop det med osten.
Hacka oregano, blanda ner den i röran och pressa i vitlök. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
Bönsallad: Skölj bönorna, låt dem och majsen rinna av. Ansa och skiva selleri och paprika tunt. Blanda allt och krydda med salt och peppar.
Kalkonfilé: Skär kalkonen i skivor och krydda med kryddorna. Stek dem några minuter på varje sida i oljan i en stekpanna.
Servera kalkonen med ris, avokadoröra och bönsalladen.