Kakaokryddad helstekt entrecote med rotsakspytt

Kultur och Nöje2015-09-19 08:00

Cirka 700 g fin svensk entrecote i bit

smör/olja till stekning

1 msk olivolja

1 tsk vitlökspeppar

1 tsk flingsalt

2 tsk rå kakao

1 tsk kanel

Pytt:

2 stora potatisar

2 stora morötter

2 stora vitlöksklyftor

olivolja

vitlökssalt

Bryn entrecoten - som fått rumstemperera minst en halvtimme - fint runtom.

Blanda ihop en "gegga" av olivolja, vitlökspeppar, salt, kakao och kanel och gnid in hela entrecoten runtom.

Sätt in i ugnen på 125 grader tills innertemperaturen visar cirka 64-65 grader. Då är den fortfarande rosa. Ta ut och låt vila 10 minuter innan du skivar upp den.

När entrecoten börjar komma upp i värme bryner du potatis, vitlök och morötter, kryddar med salt, peppar och eventuellt lite smulad timjan. Stek rotsakerna mjuka under lock.

Servera entrecoten med pytt, bea och en sallad. Ugnsbakade tomater passar också bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!