Videon är inte längre tillgänglig
En julig variant på ett väldigt klassiskt bakverk. Innehållet blir härligt fluffigt i konsistensen och mandel och saffran i kombination är faktiskt alldeles underbart.
Systrarnas sötas saffransmazariner
Cirka 15 stycken
Bottnar:
125 g Smör
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula
Mazarinfyllning:
50 g Smör, smält
1 pkt saffran à 0,5 g
400 g mandelmassa, riven
100 g Smör, rumstempererat
2 ägg
3 äggulor
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
Garnering:
flagnad mandel
florsocker
Gör så här:
Bottnar: Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Låt degen vila i kyl i 20 minuter. Ta ut degen och klä mazarinformar som är 8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna. Mazarinfyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan. Blanda mandelmassan med smöret, lite i taget i en matberedare. Tillsätt det smälta saffransmöret. Tillsätt ägg och äggula, ett i taget och blanda ordentligt, använder du en matberedare så kör på lägsta hastighet. Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och blanda väl. Fyll formarna till lite mer än 3/4, strö över flagnad mandel och grädda i ugn i 15-16 minuter eller tills mazarinerna fått en fin gyllenbrun färg. Pudra på florsocker innan servering.