Julbaka med Systrarnas söta.

Foto:

Kultur och Nöje2015-12-14 15:00

Videon är inte längre tillgänglig

En julig variant på ett väldigt klassiskt bakverk. Innehållet blir härligt fluffigt i konsistensen och mandel och saffran i kombination är faktiskt alldeles underbart.

Systrarnas sötas saffransmazariner

Cirka 15 stycken

Bottnar:

125 g Smör

1 dl florsocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

Mazarinfyllning:

50 g Smör, smält

1 pkt saffran à 0,5 g

400 g mandelmassa, riven

100 g Smör, rumstempererat

2 ägg

3 äggulor

1 msk vaniljsocker

2 msk vetemjöl

Garnering:

flagnad mandel

florsocker

Gör så här:

Bottnar: Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Låt degen vila i kyl i 20 minuter. Ta ut degen och klä mazarinformar som är 8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna. Mazarinfyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan. Blanda mandelmassan med smöret, lite i taget i en matberedare. Tillsätt det smälta saffransmöret. Tillsätt ägg och äggula, ett i taget och blanda ordentligt, använder du en matberedare så kör på lägsta hastighet. Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och blanda väl. Fyll formarna till lite mer än 3/4, strö över flagnad mandel och grädda i ugn i 15-16 minuter eller tills mazarinerna fått en fin gyllenbrun färg. Pudra på florsocker innan servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!