Sås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk sambal oelek
Grönsaker
250 g pak choi
1/2 knippe rädisor
1 lime
1 msk olja
salt och peppar
Kött
ca 500 g strimlad ryggbiff
1 msk olja
Tillbehör
1/2 kruka gräslök
4 port äggnudlar
Så här gör du
Sås: Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter under omrörning.
Grönsaker: Ansa och strimla pak choi och skiva rädisor. Skölj limen och riv det yttersta av skalet. Dela limen och pressa saften ur halva. Blanda skal och saft med grönsakerna och oljan. Smaka av med salt och peppar.
Skär den andra halvan av limen i klyftor.
Kött: Bryn köttet i omgångar i oljan i en het stekpanna. Häll på såsen och koka någon minut.
Tillbehör: Hacka gräslöken fint. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servera köttet med nudlar, grönsaker och limeklyftor. Strö över gräslöken.