Indisk linssoppa med fyllda pitabröd

Kultur och Nöje2015-05-04 08:00

Soppa

2 msk matolja

1 gul lök

2 tsk curry

1 msk garam masala

1 tsk gurkmeja

3 dl torkade röda linser

1 1/2 l kallt vatten

1 dl konc grönsaksfond

2 kanelstänger

500 g krossade tomater

1/2 dl färskpressad citronjuice

100 g fryst, tinad bladspenat

1 tsk salt

1 krm peppar

Morot- och fetaoströra:

1 morot

2 msk färskpressad citronjuice

1 krm salt

1/2 krm peppar

fetaost

Tillbehör:

4 - 6 pitabröd

50 g salladsblad

Gör så här:

Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan.

Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja och låt fräsa med i 1 minut.

Skölj linserna. Tillsätt vatten, grönsaksfond, linser och kanelstänger.

Koka under lock tills linserna blivit mjuka, 10-15 minuter.

Rör ner krossade tomater, spenat och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

Värm bröden enligt anvisning på paketet och dela dem i halvor.

Röra: Skala och riv moroten grovt och blanda med tärnad fetaost, citronjuice, salt och nymalen peppar.

Vid servering: Fyll bröden med sallad och röra. Servera till soppan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!