Soppa
2 msk matolja
1 gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
3 dl torkade röda linser
1 1/2 l kallt vatten
1 dl konc grönsaksfond
2 kanelstänger
500 g krossade tomater
1/2 dl färskpressad citronjuice
100 g fryst, tinad bladspenat
1 tsk salt
1 krm peppar
Morot- och fetaoströra:
1 morot
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm peppar
fetaost
Tillbehör:
4 - 6 pitabröd
50 g salladsblad
Gör så här:
Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan.
Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja och låt fräsa med i 1 minut.
Skölj linserna. Tillsätt vatten, grönsaksfond, linser och kanelstänger.
Koka under lock tills linserna blivit mjuka, 10-15 minuter.
Rör ner krossade tomater, spenat och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Värm bröden enligt anvisning på paketet och dela dem i halvor.
Röra: Skala och riv moroten grovt och blanda med tärnad fetaost, citronjuice, salt och nymalen peppar.
Vid servering: Fyll bröden med sallad och röra. Servera till soppan.