Indisk köttfärsgryta

Kultur och Nöje2015-11-05 08:00

600 g blandfärs

1 msk rapsolja

0,5 st purjolök, grovstrimlad

3 st vitlöksklyftor, finhackade

100 g torkade aprikoser, grovhackad

1 msk curry (vanlig eller stark)

1 krm malen kardemumma

1 burk kokosmjölk

2 dl röda linser

Till servering: grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.

Gör så här:

Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja.

Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut.

Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.

Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme.

Lägg på ett lock och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta.

Rör om då och då under tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!