Indisk fiskgryta

Kultur och Nöje2015-05-21 08:00

4 port ris (gärna basmatiris)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk olja

1 msk curry

1 tsk koriander

1 tsk ingefära

400 ml kokosmjölk

2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)

250 g sojabönor

2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)

salt och peppar

Gör så här:

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2.Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta någon minut. Tillsätt sedan alla kryddor och fräs ytterligare någon minut.

3.Rör ner kokomjölk, buljong och sojabönor och låt koka någon minut.

4.Tillsätt sedan fisken och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5.Servera grytan med och ris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!