4 port ris (gärna basmatiris)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk koriander
1 tsk ingefära
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
250 g sojabönor
2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
salt och peppar
Gör så här:
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
1.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2.Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta någon minut. Tillsätt sedan alla kryddor och fräs ytterligare någon minut.
3.Rör ner kokomjölk, buljong och sojabönor och låt koka någon minut.
4.Tillsätt sedan fisken och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5.Servera grytan med och ris.