Hjortron- och chokladkaka

Kultur och Nöje2015-08-18 08:00

2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)

1 tsk bakpulver

100 g mörk choklad

100 g osaltat smör (rumstempererat)

1 1/2 dl strösocker

3 ägg

2 dl hjortronsylt

Så här gör du

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner.

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med smör.

Blanda mjöl och bakpulver.

Flisa eller hacka chokladen.

Rör ihop smör och socker.

Vispa ner ett ägg i taget.

Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om.

Vänd ner och chokladen och sylten.

Häll smeten i formen.

Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Låt kakan svalna på galler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!