2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
100 g osaltat smör (rumstempererat)
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 dl hjortronsylt
Så här gör du
Detta recept är gjort för 10 bitar portioner.
När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med smör.
Blanda mjöl och bakpulver.
Flisa eller hacka chokladen.
Rör ihop smör och socker.
Vispa ner ett ägg i taget.
Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om.
Vänd ner och chokladen och sylten.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Låt kakan svalna på galler.