Heta Linser med chorizo

Kultur och Nöje2015-05-26 08:00

1 hackad gul lök

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 tärnad grön paprika

800 g skalade tomater, 2 burkar

2,5 dl vatten

3 dl röda linser

1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning

1 msk sambal oelek

0,5 tsk salt

Till servering:

1 tsk olivolja

4 skivade chorizo

1 dl hackad persilja

Gör så här:

Stek lök och vitlök i olja i en kastrull utan att de får färg.

Lägg i paprika, tomater, vatten, sköljda linser, buljongtärning och smaka av med sambal och salt.

Låt koka på svag värme i 10 minuter

Hetta upp en stekpanna med olja och stek korvskivorna.

Servera linserna med korven och toppa med persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!