Het korvgryta med kokosmjölk

Kultur och Nöje2015-05-07 08:00

4 portioner ris

300 g chorizo

1 gul paprika

4 salladslökar

1 tumstor bit ingefära

1/2 röd chili

1 citrongräs

2 dl mild ajvar

1 burk (à 400 g) kokosmjölk

1 kruka basilika

Gör så här

Sätt igång riskoket.

Skär korven i slantar.

Kärna ur paprikan och skär den i bitar.

Skiva det vita på salladslökarna och fräs allt tillsammans i en skvätt olja tills det får lite färg.

Skala och finhacka ingefäran.

Finhacka chilin.

Dela citrongräset på längden och banka sönder den träiga roten.

Tillsätt allt till korvblandningen tillsammans med ajvar och kokosmjölk.

Låt koka ihop i några minuter.

Strimla basilikan och det gröna på salladslöken och rör ned innan grytan serveras tillsammans med riset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!