2 bananschalottenlökar
1 dl vitt matlagningsvin
100 g smör
1 rotselleri (ca 500 g)
1 butternutpumpa
salt och peppar
1 kruka körvel
1 kruka gräslök
Till servering
sallad
hackade hasselnötter
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Koka den med vinet tills hälften av vinet återstår.
Bryn smöret i en stekpanna och häll ner det i vinet.
Dela rotsellerin i halvor och skär djupa skåror i ett rutmönster.
Dela pumpan på längden, kärna ur och skåra likadant.
Grilla rotsellerin och pumpan över direkt glöd på snittytan tills de får en fin yta.
Vänd och grilla indirekt, under lock, cirka 1 timme för pumpan och 1 1/2 timme för rotsellerin.
Fyll groparna i rotfrukterna med smöret när halva grilltiden återstår.
Pensla rotfrukterna med smöret lite då och då på snittytorna.
Salta och peppra.
Grovhacka körveln och gräslöken.
Servera rotfrukterna med sallad, örter och nötter.