Hel laxsida i ugn

Kultur och Nöje2015-05-08 08:00

1,2 kg lax, urbenad laxsida

2 st fänkål

3 msk olivolja

1 msk citron, pressad

3 rödlökar

1 kruka timjan

3 paprikor, i olika färger

2 krm svartpeppar, + 2 krm nymald svartpeppar

1 tsk salt, + 1,5 tsk salt

Örtröra:

3 msk olivolja

2 msk citron, pressad

2 krukor örter, blandade t ex persilja, körvel, dill, dragon

1 krm svartpeppar, nymald

0,5 tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Ansa och skiva fänkålen. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i klyftor.

Blanda grönsakerna med olja i en stor ugnssäker form eller långpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Hacka och strö över timjan.

Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Rör om 1-2 gånger under tiden.

Skär bort skinnet från laxen och lägg den ovanpå grönsakerna.

Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar och droppa över citronsaft. Tillaga ytterligare ca 15 min tills fisken är genomkokt.

Örtröra: Mixa örter, citronsaft och olja med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Fördela örtröran över fisken och servera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!