Grön risonisallad

Kultur och Nöje2015-05-19 08:00

2 1/2 dl risoni

200 g färsk bladspenat

1 msk olivolja

1 krm salt

1 krm nymalen svartpeppar

250 g frysta, tinade sojabönor

2 msk finrivet citronskal

2 msk färskpressad citronjuice

1/2 dl olivolja

1 tsk flytande honung

2 krm salt

1 krm svartpeppar

2 dl hackad basilika

1 dl hackad mynta

citronklyftor, färsk mynta och basilika till servering

Gör så här:

Tillaga risonin enligt anvisning på förpackningen.

Skölj risonin i kallt vatten, låt rinna av ordentligt i en finmaskig sil.

Fräs spenaten hastigt i oljan.

Krydda med salt och peppar. Låt svalna.

Blanda spenaten med risoni och sojabönor.

Blanda citronskal och citronjuice med olja och honung.

Krydda med salt och peppar.

Blanda med risonisalladen.

Lägg upp salladen på ett stort fat.

Garnera med citronklyftor och färska örter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!