900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
140 g gröna oliver med pimento
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk oregano
Fetayoghurt:
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Sallad
1/2 gurka
65 g mangold
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Så här gör du
Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
Potatis: Skär potatisen i tjocka skivor och blanda dem med olja, salt och peppar. Häll ut den på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
Färslimpa: Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla ett par minuter. Skala och riv vitlök. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem.
Blanda färs med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen, vitlök, oliver, ägg och oregano. Blanda ordentligt och forma till två limpor (för 4 port). Lägg dem på potatisplåten och stek med de sista 20 minuterna av potatisens tid eller tills innertemperaturen är ca 70°C.
Fetayoghurt: Smula fetaost och blanda med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skär gurka i tärningar. Blanda den med mangold, vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar.
Servera färslimporna med potatis, sallad och fetayoghurt.