Gratinerad ratatouillepasta

Kultur och Nöje2015-09-03 08:00

300 g pasta, t ex penne

2 krm svartpeppar, nymald

4 vitlöksklyfta

2 squash, (ca 500 g)

1 knippe färsk lök, (ca 250 g)

6 tomater

3 dl lagrad ost, riven, t ex präst (100 g)

0,5 burk kapris med havssalt, (à 100 g)

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

Ansa och strimla löken.

Skär squashen i kuber.

Tärna tomaterna.

Skala och finhacka vitlöken.

Låt grönsakerna puttra några min i en gryta.

Tillsätt kapris, salt och peppar.

Låt pastan rinna av och blanda ner i grönsaksblandningen.

Häll blandningen i en ugnssäker form.

Strö över osten.

Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!