GI-lasagne

Kultur och Nöje2015-10-19 08:00

400 g nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk smör- och rapsolja

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 grönsaksbuljongtärningar

1 krm svartpeppar

500 g keso med paprika

1 dl urkärnade svarta oliver

6 lasagneplattor fullkorn

2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och hacka lök och vitlök.

Bryn färs och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna.

Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar.

Låt såsen koka upp.

Rör i keso och oliver.

Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form.

Strö över osten.

Grädda i mitten av ugnen cirka 30 min.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!