Frittata med paprika och getost

Kultur och Nöje2015-11-26 08:00

8 ägg

2 paprikor

150 getost

2 gul lök

2 vitlöksklyftor

olivolja

färsk basilka

färsk persilja

salt och peppar

Gör så här:

Dela paprikorna och skär ut kärnhuset.

Lägg dem på en plåt och ringa olivolja över.

In i ugnen på 250 grader tills skalet är svart.

Skiva och stek all lök i olja på låg värme i en stekpanna som är ugnssäker (inget

platshandtag).

Knäck äggen och slå sönder dem med en gaffel.

Slå äggen över löken och låt pannan vara, rör inte runt utan låt stekpannan stå.

Bryt getosten och lägg i pannan på äggen.

Ta ut paprikan och ta bort skalet.

Strimla sedan paprikan och i samma stekpanna.

In med pannan i ugnen, cirka 220 grader i 10 minuter tills omeletten/frittatan fått färg.

Avsluta med örter och salt samt peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!