Fredagsgryta

Kultur och Nöje2015-11-13 08:00

6 hg skinkstek alt. fläskfilé

1 tsk smör

1 tsk vitpeppar

1 tsk salt

2,5 dl vatten

1 buljongtärning

1 paprika

1 purjolök

2­–3 bananerett par dl riven ost

Sås:

1 msk margarin

1 tsk curry

1 tsk paprikapulver

2 msk vetemjöl

2 dl vanlig grädde

1 vitlöksost (typ bonjour)

Gör så här:

Skär köttet i grytbitar och bryn det i en gryta. Salta och peppra.

Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen.

Skär paprikan i bitar och strimla purjolöken.

Låt alltsammans puttra ihop i cirka en halvtimme.

När det återstår cirka fem minuter skivar du bananerna och tillsätter dem.

Ös över alltihop i en ugnsform, även buljongen.

Gör såsen och bred ut den över köttet. Såsen ska ha en ganska tjock konsistens.

Strö över riven ost och gratinera i 200 grader cirka 15 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!