6 hg skinkstek alt. fläskfilé
1 tsk smör
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
2,5 dl vatten
1 buljongtärning
1 paprika
1 purjolök
2–3 bananerett par dl riven ost
Sås:
1 msk margarin
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl vanlig grädde
1 vitlöksost (typ bonjour)
Gör så här:
Skär köttet i grytbitar och bryn det i en gryta. Salta och peppra.
Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen.
Skär paprikan i bitar och strimla purjolöken.
Låt alltsammans puttra ihop i cirka en halvtimme.
När det återstår cirka fem minuter skivar du bananerna och tillsätter dem.
Ös över alltihop i en ugnsform, även buljongen.
Gör såsen och bred ut den över köttet. Såsen ska ha en ganska tjock konsistens.
Strö över riven ost och gratinera i 200 grader cirka 15 minuter.