1 dl vitt vin
1 l fiskbuljong
3 msk tomatpuré
salt och peppar
1 dl grädde
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
400 gram torskfilé (tinad)
2 msk olivolja
1 fänkål2 morötter
5 potatisar
Gör så här:
Tina torsken och skär den i tärningar.
Skala lök, vitlök och potatis och morötter. Finhacka lök och vitlök. Tärna potatisen och morötterna. Strimla fänkålen ganska fint.
Fräs lök, vitlök, fänkål och morötter i olja i en stor gryta i fem minuter.
Vänd ner potatis och tomatpuré och fräs ett par minuter till.
Tillsätt buljong, vitt vin och timjan.
Låt småputtra cirk tio minuter eller tills potatisen är mjuk.
Tillsätt grädden.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner fisken i grytan och koka upp. Ta av kastrullen från värmen.