Fläskfiléwok med pak soi

Kultur och Nöje2015-04-30 08:00

500 g fläskfilé

1 msk riven ingefära

3/4 dl teriyakisås

salt

svartpeppar

rapsolja eller majsolja

1 stånd pak soi eller mangold eller salladskål (à 200 g)

2 palsternackor (à 200 g)

1 - 1 1/2 morötter

1 klyfta rotselleri (1 klyfta motsvarar ca 150 g)

2 små paprikor, röd och gul paprika

1 burk böngroddar

1 tsk maizena majsstärkelse

Gör så här:

Skär filén i centimetertjocka strimlor. Lägg dem i en skål, blanda med ingefäran och slå på marinaden. Låt dra någon timme. Sila sedan av marinaden, och spar den.

Skala/putsa grönsakerna och strimla eller dela dem i små bitar.

Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp ett par msk olja i en wok eller stor stekpanna. Stek köttet 2–3 minuter under omrörning. Ta upp köttet och fräs palsternackor, morötter och rotselleri knappt mjuka i olja. Blanda i resten av grönsakerna och fräs i några minuter.

Lägg tillbaka kött och grönsaker i pannan, hetta upp och krydda. Rör ut maizenan med den silade marinaden ­– ta ev något mer marinad ur flaskan. Häll det i woken, lägg på lock och sjud i 5 minuter.

Till servering: Servera woken nylagad med kokt ris till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!