500 g fläskfilé
1 msk riven ingefära
3/4 dl teriyakisås
salt
svartpeppar
rapsolja eller majsolja
1 stånd pak soi eller mangold eller salladskål (à 200 g)
2 palsternackor (à 200 g)
1 - 1 1/2 morötter
1 klyfta rotselleri (1 klyfta motsvarar ca 150 g)
2 små paprikor, röd och gul paprika
1 burk böngroddar
1 tsk maizena majsstärkelse
Gör så här:
Skär filén i centimetertjocka strimlor. Lägg dem i en skål, blanda med ingefäran och slå på marinaden. Låt dra någon timme. Sila sedan av marinaden, och spar den.
Skala/putsa grönsakerna och strimla eller dela dem i små bitar.
Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp ett par msk olja i en wok eller stor stekpanna. Stek köttet 2–3 minuter under omrörning. Ta upp köttet och fräs palsternackor, morötter och rotselleri knappt mjuka i olja. Blanda i resten av grönsakerna och fräs i några minuter.
Lägg tillbaka kött och grönsaker i pannan, hetta upp och krydda. Rör ut maizenan med den silade marinaden – ta ev något mer marinad ur flaskan. Häll det i woken, lägg på lock och sjud i 5 minuter.
Till servering: Servera woken nylagad med kokt ris till.