Fläskfilé Paneng

Kultur och Nöje2015-11-27 08:00

600 g fläskfilé

1 påseSanta Maria Asian Spices Paneng Red Curry

1 pkt bacon

soja

0.8 dl Santa Maria Thai Soya Sauce

2 lime

2 msk farinsocker

0,5 röd chili

1 schalottenlök

0.5 kruka färsk koriander

Gör så här:

Värm ugnen till 120 grader.

Putsa fläskfilén.

Gnid in den med panengkrydda.

Bryn fläskfilén runt om i medelhet stekpanna så att kryddorna inte blir brända.

Stek fläskfilen färdig i ugnen tills köttsaften är klar, cirka 20 minuter.

Ta ut och låt köttet vila. Stek under tiden baconet knaprigt, och låt rinna av på hushållspapper.

Sojasås: Skiva shalottenlöken tunt och pressa limen. Blanda limejuicen och löken med resten av ingredienserna.

Skiva upp köttet.

Häll över såsen och toppa med bacon.

Rätten serveras ljummen tillsammans med risnudlar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!