Fisksoppa med saffranstopp

Kultur och Nöje2015-11-23 08:00

520 g torskfilé

300 g baguetter

1 gul lök

1 fänkål

2 morötter

400 g hela tomater på burk

1 m olivolja

1/2 citron

8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

1 dl vispgrädde

1 msk majsstärkelse (Maizena)

salt och peppar

1/2 g saffran

1 dl crème fraiche

Gör så här:

Tina fisken.

Grädda baguetterna enligt anvisningen på brödförpackningen.

Skala och hacka lök, fänkål och morötter i små bitar. Ta upp tomaterna ur spadet (spara spadet) och grovhacka dem. Bryn grönsakerna hårt i olivoljan.

Pressa citronen.

Tillsätt buljongen tillsammans med tomaterna, spadet från tomaterna och citronsaft. Låt sjuda ett par minuter. Rör ner grädden. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten. Blanda ner det i soppan och låt koka ett par minuter under omrörning. Smaka av soppan med salt och peppar.

Blanda saffran och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt.

Dela fisken i bitar och tillsätt i soppan. Låt stå på svag värme cirka fem minuter.

Servera soppan med saffranscrème och bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!