520 g torskfilé
300 g baguetter
1 gul lök
1 fänkål
2 morötter
400 g hela tomater på burk
1 m olivolja
1/2 citron
8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
1/2 g saffran
1 dl crème fraiche
Gör så här:
Tina fisken.
Grädda baguetterna enligt anvisningen på brödförpackningen.
Skala och hacka lök, fänkål och morötter i små bitar. Ta upp tomaterna ur spadet (spara spadet) och grovhacka dem. Bryn grönsakerna hårt i olivoljan.
Pressa citronen.
Tillsätt buljongen tillsammans med tomaterna, spadet från tomaterna och citronsaft. Låt sjuda ett par minuter. Rör ner grädden. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten. Blanda ner det i soppan och låt koka ett par minuter under omrörning. Smaka av soppan med salt och peppar.
Blanda saffran och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt.
Dela fisken i bitar och tillsätt i soppan. Låt stå på svag värme cirka fem minuter.
Servera soppan med saffranscrème och bröd.