Fisk i kokos- och currysås

Kultur och Nöje2015-10-28 08:00

400 g vit fiskfilé

400 g vanlig kokosmjölk

eller 200 g kokosmjölk coconut cream och 1 dl vatten

2 tsk röd currypasta

citronpeppar

eller lime pepper krydda

0, 5-1 tsk salt

1 st purjolök

3 st palsternackor

2 st morötter

Gör så här:

Skala morötter och palsternackor och skär i strimlor.

Skär purjolöken i skivor.

Tina fiskfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja eller smör.

Stek fisken någon minut på varje sida och krydda med lime pepper.

Häll på kokosmjölk (och ev. vatten) och blanda ut den röda curryn. Låt koka upp.

Häll först på purjolök och därefter palsternack- och morotsstrimlorna. Tryck ner dem så att de kommer i så mycket kontakt med såsen som möjligt. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen till lite under medelvärme och låt sedan puttra under lock cirka fem minuter till palsternackorna mjuknat.

Servera med kokt ris och krydda även med citronpeppar eller lime pepper vid serveringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!