2 tsk chiliflakes
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk torkad koriander
2 tsk farinsocker
1 tsk salt
600 g lax i bit med skinn
1/2 knippe rädisor (à ca 100 g)
2 avokado
rapsolja
salt och svartpeppar
hårda tacoskal (gärna minitubs), färsk koriander och limeklyftor servering
Rökt paprikamajonnäs
1 inlagd grillad paprika
2 dl majonnäs
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till majonnäsen. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen.
Mortla chiliflakes, paprikapulver, ingefära, koriander, socker och salt. Gnid in kryddorna på laxens köttsida.
Skiva rädisorna tunt. Dela och kärna ur avokadon. Pensla snittytan med olja. Krydda med salt och peppar.
Grilla laxen med skinnsidan mot gallret 30–40 minuter på indirekt värme under lock.
Grilla avokadon ca 5 minuter med snittytan ner.
Bjud grillad lax, rädisor och avokado i tacoskal med paprikamajonnäs, koriander och limeklyftor att pressa över.