Fish and chips

Kultur och Nöje2015-07-29 08:00

600 g filé av vit fast fisk

(t ex torsk, kolja eller gös),

skuren i 12 jämnstora bitar

4 bakpotatisar, skalade

1 tsk bakpulver

1 msk maizena

2 dl vetemjöl

saften av två limefrukter

1 dl öl

2 dillkvistar

salt och peppar

3 dl olja till fritering

tidningspapper till serveringen

Gör så här:

Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.

Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.

Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.

Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till ½ centimeter tjocka stavar.

Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.

Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5–7 minuter.

Upprepa samma procedur med potatisen.

Servera helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!