Etiopisk kyckling med couscous

Kultur och Nöje2015-11-02 08:00

2 msk ethiopian berbere kryddblandning

1 tsk salt

3 msk rapsolja

4 kycklingbröstfiléer (à ca 125 g)

Vitlökssås:

2 dl matlagningsyoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm salt (gärna rock salt)

1/2 tsk peppar (gärna tellicherry black pepper)

Couscous:

4 port couscous

2 msk olivolja

3 msk limejuice

150 g haricots verts

100 g bladpersilja

1 granatäpple

150 g fetaost

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Kyckling: Blanda berbere, salt och olja till en marinad.

Lägg kycklingbrösten i en form och häll över marinaden. Vänd runt så köttet täcks, låt marinera i 30 minuter i rumstemperatur.

Sås: Blanda yoghurt, vitlök, salt och peppar till en sås.

Kyckling: Ta upp kycklingen från marinaden. Stek kycklingen på medelvärme i stekpannan tills den blir gyllenbrun.

Tillaga kycklingen i ugnen till 65 graders innertemperatur.

Couscous: Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt därefter olivolja och limejuice, smaka av med salt.

Koka haricots verts i saltat vatten i fem min, häll av i ett durkslag, dela därefter bönorna på mitten.

Hacka och tillsätt persilja och haricots verts i den ljumma couscousen. Lägg upp på ett fat.

Ta ur kärnorna från granatäpplet och lägg ovanpå couscousen. Smula över fetaost.

Skär kycklingen i skivor och lägg upp på fat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!