2 msk ethiopian berbere kryddblandning
1 tsk salt
3 msk rapsolja
4 kycklingbröstfiléer (à ca 125 g)
Vitlökssås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt (gärna rock salt)
1/2 tsk peppar (gärna tellicherry black pepper)
Couscous:
4 port couscous
2 msk olivolja
3 msk limejuice
150 g haricots verts
100 g bladpersilja
1 granatäpple
150 g fetaost
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Kyckling: Blanda berbere, salt och olja till en marinad.
Lägg kycklingbrösten i en form och häll över marinaden. Vänd runt så köttet täcks, låt marinera i 30 minuter i rumstemperatur.
Sås: Blanda yoghurt, vitlök, salt och peppar till en sås.
Kyckling: Ta upp kycklingen från marinaden. Stek kycklingen på medelvärme i stekpannan tills den blir gyllenbrun.
Tillaga kycklingen i ugnen till 65 graders innertemperatur.
Couscous: Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt därefter olivolja och limejuice, smaka av med salt.
Koka haricots verts i saltat vatten i fem min, häll av i ett durkslag, dela därefter bönorna på mitten.
Hacka och tillsätt persilja och haricots verts i den ljumma couscousen. Lägg upp på ett fat.
Ta ur kärnorna från granatäpplet och lägg ovanpå couscousen. Smula över fetaost.
Skär kycklingen i skivor och lägg upp på fat.