Enkel pastagratäng – perfekt för matlådan

Kultur och Nöje2015-06-11 08:00

7 dl penne, fullkorn

400 gram köttfärs

1 st purjolök

rapsolja

1 burk krossade tomater, med basilikasmak eller chili

1,5 st vitlöksklyfta, pressad

1 påse riven ost

salt och peppar

muskot, riven, färskriven efter smak

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar.

Sätt ugnen på 250 grader.

Ansa purjolöken och skär i skivor och bryn. Hetta upp matfett i stekpannan och bryn köttfärs tillsammans med purjolöken.

Tillsätt tomatkross, vitlök och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av med kryddor

Varva pasta och köttfärsröra i en eldfast form. Häll över osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.

Dela i portionsstorlek och frys.

Servera med sallad, tomat och paprika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!