Enkel kycklingcurry

Kultur och Nöje2015-09-04 08:00

2 stora kycklingfileer

1 purjolök

1 gul lök

2,5 dl matlagningsgrädde

2 msk curry

1 tsk paprikapulver

1 krm cayennepeppar

1 tomat

2 msk olivolja

Gör så här:

Skär fileerna i munsbitar och stek dem gyllenbruna i olja, krydda om så önskas med svartpeppar och lite salt.

Slanta hela purjolöken och skölj den i vatten. Lägg lite matfett i en annan kastrull och fräs purjolöken.

Hacka även den gula löken och fräs tillsammans med purjon.

När lökarna har blivit genomskinliga krydda med paprikapulver, cayennepeppar och curry. Beroende på styrkan på era kryddor kan det behövas mer eller mindre, men smaka er fram.

Tillsätt ungefär 1 dl vatten och koka, när vätskan är borta tillsätt matlagningsgrädden.

Låt sjuda.

Tillsätt kycklingen när den är nästan färdigstekt och låt sjuda ihop.

Om ni tycker att det är för lite sås tillsätt lite mjölk eller mer matlagningsgrädde om ni känner för det.

Hacka tomaten och strö över grytan - när du tar av den av värmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!