Man samlas runt matbord när man firar, när man myser, när man vill ha trevligt tillsammans. Man njuter, lever upp, inspireras. Våra läsare vill veta mer om vad som händer inom matlagning just nu. Man vill läsa om de senaste trenderna, de hetaste råvarorna, var man ska äta när man är ute och reser och hur man bakar den där fantastiska tårtan.
Allt det och mycket mer hittar du på Matkultur.
Varje vecka på Matkultur har ett tema. Första veckan dyker vi ner i växternas värld. Du kommer kunna titta på webbtv där fyra olika restaurangprofiler fixar mat som är exklusiv men lättlagad, bakar magiskt bröd på surdeg som du kan göra hemma och berättar om drycker från världens alla hörn.
Gillar du bloggar? Bra. För vi har riktigt saftiga grejer att bjuda på. Foodtravellern Magnus Ahlqvist släpar runt sin fru Rigmor runt planeten och testar mat på världens alla olika restauranger. Humor, välskrivet och tankeväckande. Här kan du hitta tips för just din resa.
Förtrollande vackra tårtor kan du följa i Carola Wikmans blogg Carolas Söta på Matkultur. Carola har sin egen tårtstudio i Brändön där hon bor, Carolas tårtor, och hon skriver varje vecka på bloggen om det söta och snygga hon jobbar på just nu.
Vår tredje bloggare, Anna-Klara Saax, är en ung kock som älskar mat och berättar passionerat om sin matlagning.
Dessutom kommer du som läsare att kunna bidra med egna recept som du bara måste få tipsa om. Vi vill att du ska vara med och skapa en matsajt precis så som du vill ha den. Fyll i dina recept och ladda upp bilder via formuläret på sajten och skicka synpunkter till matkultur@kuriren.com. Alla recept publiceras och en jury väljer ut en vinnare som kan gotta sig i snygga köksprylar som vinst.
Det som är extra kul är att våra webbstjärnor är lokala. De bor och verkar i Luleå och älskar Norrbotten och lokala råvaror. De kommer att kunna lära dig massor av nya saker och inspirera till maträtter du kanske aldrig tänkt på. Tips och recept kommer alltid att finnas tillgängligt på sajten, tillsammans med webbtv och bloggar.
Förstasidan är alltid gratis för icke-prenumeranter. Vill du ha mer så klickar du hem en prenumeration. Billigt och bra och du får tillgång till allt som Norrbottens-Kuriren producerar. Det är värt det, jag lovar.
Så kom in och titta så ofta du kan, vi uppdaterar ständigt material – och glöm inte att gilla oss på facebook.com/NkMatkultur och följa oss på instagram @nk_matkultur.
Vi ses i matoset, hälsningar redaktören!