Bulgursallad med oliver och dijonsenapvinägrett

Kultur och Nöje2015-07-27 08:00

3 dl bulgur

6 dl vatten

grönsaksbuljongpulver

½ rödlök

20 cocktailtomater

4 msk finhackad persilja

ca 30 oliver (gröna och svarta)

1 ½ tsk dijonsenap

2 tsk äppelcidervinäger

4 msk rapsolja

1 ½ msk vatten

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm salt

1 ½ krm svartpeppar

Gör så här:

Koka upp vatten och buljongpulver.

Tillsätt bulgur och koka under lock på låg värme i 8–10 minuter. Låt sedan stå och dra med lock i ca 5 minuter.

Finhacka rödlöken och halvera tomaterna. Blanda ihop salladen.

Blanda dijonsenap och äppelcidervinäger. Tillsätt olja och vatten under omrörning och pressa i vitlöksklyftan. Krydda med salt och peppar.

Häll dressingen över bulgursalladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!