3 dl bulgur
6 dl vatten
grönsaksbuljongpulver
½ rödlök
20 cocktailtomater
4 msk finhackad persilja
ca 30 oliver (gröna och svarta)
1 ½ tsk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
4 msk rapsolja
1 ½ msk vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 ½ krm svartpeppar
Gör så här:
Koka upp vatten och buljongpulver.
Tillsätt bulgur och koka under lock på låg värme i 8–10 minuter. Låt sedan stå och dra med lock i ca 5 minuter.
Finhacka rödlöken och halvera tomaterna. Blanda ihop salladen.
Blanda dijonsenap och äppelcidervinäger. Tillsätt olja och vatten under omrörning och pressa i vitlöksklyftan. Krydda med salt och peppar.
Häll dressingen över bulgursalladen.