Bröllopscupcakes recept

"Det är lättare att leva ut olika smaker och att alla får välja själv", säger Benny Hasselgren, konditor och bagare på Hemmagastronomi som bakat det fantastiska bröllopsmuffinsen till testet. "Även fast tårta är ändå bröllop för mig", tillägger han.

"Det är lättare att leva ut olika smaker och att alla får välja själv", säger Benny Hasselgren, konditor och bagare på Hemmagastronomi som bakat det fantastiska bröllopsmuffinsen till testet. "Även fast tårta är ändå bröllop för mig", tillägger han.

Foto: Carolina Makkula

Kultur och Nöje2015-04-29 00:00

Cupcakes till dessertbord

Blir minst 40 cupcakes

800 gr ägg

1800 gr smör

920 gr smör

800 gr mjölk

1200 gr mjöl

40 gr bakpulver

2 st vaniljstång

2 st citronskal

Smält smör med mjölk samt vaniljstång o citron o låt svalna.

Vispa ägg o socker luftigt med visp.

Blanda ihop mjöl o bakpulver. Blanda ssedan ner mjölblandningen i vispbunken o byt ut visp till vinge.

Blanda sedan allt 10 min.

Spritsa sedan upp i formar, baka på 180 gr ca 8 min (tillsätt valfri fyllning inuti).

Frosting:

400 gr smör

720 gr florsocker

400 gr philadelphiaost

Rör ihop smör o florsocker först med vinge sedan mata ner lite i taget av osten. Spritsa på eller stryk på frostingen när muffisarna är kalla o dekorera på valfritt sätt.

Cupcakessmaker på Kurirens bröllopstest:

1. Hallon, färska hallon o gelehallon

2. Choklad, Browniebitar, kaksmulor samt karameliserade kakaobönor

3. Äpple, äppelbitar, kaksmulor samt äppelchips

4. Blåbär, färska samt kanderade blåbär

5. Citron, citroncurd, inkokt citronzest

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!