Cupcakes till dessertbord
Blir minst 40 cupcakes
800 gr ägg
1800 gr smör
920 gr smör
800 gr mjölk
1200 gr mjöl
40 gr bakpulver
2 st vaniljstång
2 st citronskal
Smält smör med mjölk samt vaniljstång o citron o låt svalna.
Vispa ägg o socker luftigt med visp.
Blanda ihop mjöl o bakpulver. Blanda ssedan ner mjölblandningen i vispbunken o byt ut visp till vinge.
Blanda sedan allt 10 min.
Spritsa sedan upp i formar, baka på 180 gr ca 8 min (tillsätt valfri fyllning inuti).
Frosting:
400 gr smör
720 gr florsocker
400 gr philadelphiaost
Rör ihop smör o florsocker först med vinge sedan mata ner lite i taget av osten. Spritsa på eller stryk på frostingen när muffisarna är kalla o dekorera på valfritt sätt.
Cupcakessmaker på Kurirens bröllopstest:
1. Hallon, färska hallon o gelehallon
2. Choklad, Browniebitar, kaksmulor samt karameliserade kakaobönor
3. Äpple, äppelbitar, kaksmulor samt äppelchips
4. Blåbär, färska samt kanderade blåbär
5. Citron, citroncurd, inkokt citronzest