Bolognese vego

Kultur och Nöje2015-09-01 08:00

400 g spagetti

1 fänkål, finhackad

1 gul lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, skivade

1 morot, grovriven

1 dl olivolja

1 palsternacka, grovriven

salt och

svartpeppar

1 burk soltorkade tomater, strimlade (140 g)

1 flaska Zeta Pastasås Basilika (400 g)

3 msk grönsaksfond koncentrerad

2 dl vatten

Så här gör du

Fräs alla grönsaker i rikligt med olivolja tills det tar lite färg.

Smaka försiktigt av med salt och peppar, tänk på att fonden ger sälta.

Tillsätt soltorkade tomater, pastasås, grönsaksfond och vatten.

Låt allt småsjuda under lock 10 minuter.

Koka spagettin.

Häll av spaghettin och blanda med såsen.

Servera med oliver och nyriven parmesanost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!