Boeuf Herngren

Kultur och Nöje2015-05-02 08:00

2 kg högrev

1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl)

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

3 msk konc ox- eller kalvfond

3 msk tomatpuré

3 lagerblad

1 tsk timjan

200 g små champinjoner

200 g små schalottenlökar

ev majsstärkelse (Maizena)

vatten

smör

salt

peppar

Gör så här:

Skär köttet i 3 cm stora bitar. Salta och peppra lätt. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i smör. Lägg efter hand köttet i en större kastrull eller gryta.

Tillsätt vinet och fyll på med vatten så att det täcker köttet. Skala och dela den gula löken i kvartar. Skala och hacka vitlökarna. Tillsätt fond, tomatpuré, gul lök, vitlök och kryddor.

Koka upp och låt sjuda cirka 1 1/2 timme. Hit kan grytan förberedas. Ställ i så fall kallt.

Ansa och skär ev stora champinjoner i halvor. Skala schalottenlökarna. Tillsätt champinjoner och schalottenlökar i grytan och låt koka 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red ev grytan med lite majsstärkelse. Servera med Ugnsrostade grönsaker och kokt potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!